Beta glukani – za normalnu funkciju imunološkog sustava

Beta 1,3/1,6 glukan se smatra modifikatorom biološkog odgovora zbog njegove sposobnosti aktiviranja imunološkog sustava. Međutim, važno je naglasiti da je aktivnost beta glukana 1,3/1,6 različita od drugih agensa koji stimuliraju imunitet. Agensi koji stimuliraju imunitet mogu potaknuti sustav na prekomjernu stimulaciju, te stoga izazvati kontraindikaciju kod pojedinaca koji boluju od autoimunih bolesti, alergija i sl.

Beta glukan 1,3/1,6 utječe na bolje funkcioniranje imunološkog sustava bez prekomjerne stimulacije. To se postiže na način da se aktiviraju fagociti, koji su zapravo stanice imunološkog sustava čije je uloga uloviti i uništiti uzročnike bolesti u tijelu kao što su bakterije, virusi, gljivice i paraziti. Beta-glukan 1,3/1,6 također snižava povišene razine LDL kolesterola, pomaže u zacjeljivanju rana, sprječava infekcije, podupire NK staničnu funkciju, te pomaže u prevenciji i liječenju karcinoma.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Ovdje možete pročitati naša Pravila privatnosti.