IMUNITET ŠTITI ORGANIZAM

Imunološki je sustav obrambena snaga organizma. Pomaže zadržati invaziju mikroba u organizam, odnosno ubiti ih ukoliko su ušli u tijelo. Imunološki sustav je skup organa, specijaliziranih stanica i supstanci koje štite organizam od nekih infekcija i bolesti. Stanice imunološkog sustava i tvari koje one proizvode cirkuliraju našim tijelom i štite ga od mikroba koji uzrokuju infekcije.

Zamislite svoje tijelo kao tvrđavu. Zamislite viruse, bakterije i parazite kao neprijateljsku, stranu vojsku koja se normalno ne nalazi u vašem tijelu. Oni nastoje napasti Vaše tijelo koristeći sve postojeće resurse kako bi zadovoljili svoje potrebe, pri čemu narušavaju Vaše zdravlje. Liječnici često koriste riječ „strani“ kad opisuju invaziju klica ili supstanci koje se normalno ne nalaze u tijelu.

Svaka supstanca koja pobuđuje alarm u tijelu, uzrokujući reakciju i napad imunološkog sustava, zove se antigen. Imuni odgovor dovodi do uništenja i antigena i bilo čega na što su antigeni pričvršćeni, kao što su mikrobi i stanice raka.

Najučinkovitiji i najšire korišten imunomodulator na svijetu je Beta Glucan. Najaktivniji te biološki najbolje iskoristiv je Beta glucan 1,3/1,6.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Ovdje možete pročitati naša Pravila privatnosti.